Hrvatski znanstvenici

Program Hrvatski znanstvenici zamišljen je kao ciklus zabavnih i interaktivnih radionica u kojima djeca dan po dan proučavaju živote, povijesne i druge okolnosti u kojima su živjeli hrvatski znanstvenici: Faust Vrančić, Slavoljub Penkala i Marcel pl.Kiepach. Zadnja radinica je Moj izum – razgovaramo o najvećim neuspjesima, izumima koji nikada nisu zaživjeli, a na kraju djeca korak po korak stvaraju svoj izum i prezentiraju ga ostalima.
Svaka radionica uključuje priču, kviz, izradu izuma i radni listić. S djecom razgovaramo o znanstvenom načinu razmišljanja, pokušavamo saznati koliko su puta znanstvenici pokušali prije nego su uspjeli, koja je bila zajednička crta svima njima… Upornost, obrazovanje, rješavanje problema, rad na opće dobro… neke su od poruka koje ovim programom želimo prenijeti djeci.
Cilj programa je promovirati i popularizirati umjetnost, znanost, približiti ih djeci kroz direktan uvid u njih i istraživanje s velikim naglaskom na rad rukama i inovativnost.
Svaka radionica uključuje izradu prototipa izuma na tragu izuma velikih hrvatskih izumitelja.

Program je 2018. dobio potporu na javnom natječaju Grada Samobora za dodjelu financijskih sredstava organizacijama civilnog društva iz područja kulture

Svojim sadržajem program doprinosi obilježavanju 2018. godine kao Europske godine kulturne baštine

Program je namijenjen izvođenju u školama, vrtićima, muzejima, knjižnicama i drugim obrazovnim ili kulturnim ustanovama

Facebook
Google+
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Skype
WhatsApp