123Škola

Program je namijenjen djeci u godini prije polaska u školu, a posebno ga preporučujemo djeci kojoj je preporučena odgoda upisa u školu.
Cilj programa je da se dijete nauči dobro snalaziti među ljudima i vršnjacima, da bude sposobno izraziti i braniti svoje mišljenje, da razvije društvene osobine empatije i suradnje u zajednici koja mu je važna.
U izradi programa korištene su ideje, igre i vježbe iz različitih izvora. Sve igre i aktivnosti utemeljene su na višegodišnjoj praksi, provjerene su i njihova primjena ima višestrukopozitivan učinak na razvoj djeteta.

Program se sastoji od igara i aktivnosti za razvoj predčitačkih i čitačkih vještina, grafomotorike, fine motorike, glasovne analize i sinteze, usvajanja abecenog načela, vježbe pažnje i koncentracije, vježbe iz sustava Brain Gym, razvijanje pozitivne slike o sebi, prihvaćanje nesupjeha, poštovanje sebe i drugih, pravo na grešku, emocionalna inteligencija, spremnost na suradnju, upornost i strpljivost, zauzimanje za sebe, rješavanje problema, razvijanje kulturno-higijenskih navika, stvaranje radnih navika, razvijanje suradnje i empatije…

Progam 123 škola vodi Marija Mapilele, dipl. učiteljica razredne nastave – mentorica, supervizorice programa su Bernardica Horvat Petravić, prof. pedagog – mentorica i Marina Brajević Kus, prof.defektolog-logoped, materijale za rad dizajnirala je ilustratorica Branka Hollingsworth.

Progam se održava jednom tjedno u trajanju od 90 minuta.
Radi se u skupini od 5 do najviše 10 djece.
Mjesečna participacija iznosi 35 €.

Utorkom od 17:00 do 18:30 – PRVA GRUPA
Četvrtkom 
od 17:00 do 18:30 – DRUGA GRUPA

Upisi i prijave: info@plavibor.net 
098 9018 104

FB Plavi bor https://www.facebook.com/Plavi-bor-152601152059004/

Facebook

Izradu programa sufinancirao je Grad Samobor na natječaju za projekte udruga u kulturi u lipnju 2018.