O NAMA

O NAMA

Plavi bor je zajednički naziv za skupinu različitih programa i aktivnosti koje provodi Udruga Sretno dijete.

Zamišljen je kao platforma koja pruža mogućnost onima koji znaju, vole i žele raditi s djecom – da to i rade kroz programe i aktivnosti koje razvijamo.

Konac u iglu, kist u boju, škare u ruke, glavu na ramena i idemo zajedno vidjeti gdje sve možemo stići.

Zašto Plavi bor? Zato što su svi drugi zeleni. Nema točnog odgovora i nema glupih ideja.

NAŠ TIM

Marija Mapilele

Marija Mapilele je svašta, a najviše je učiteljica. Voli poučavati, ali voli i pisati, smišljati, kreirati, stvarati, čupati pa ponovno saditi. Ima petlje upustiti se u nešto novo vođena mišlju da su amateri napravili Noinu arku, a profesionalci Titanic. Ako je potrebno učenika će uhvatiti za ruku i obrisati mu suzu, znajući da time otvara njegov um i dodiruje srce. Kažu da je osoba koja zna svakog slona pretvoriti u muhu i za nju djeca nisu ometanje od važnijeg posla nego najvažniji posao. Iznimno mudar, stari učitelj jednom je rekao: Dan poučavanja smatram uzalud potrošenim ako se svi zajedno nismo barem jednom nasmijali od srca.  Kako bi svoje ideje stavila pod jedan krov od 2008. godine vodi Udrugu Sretno dijete, a od 2018. kreira, sukreira i provodi programe Plavi bor. A u Plavom boru ima svega, smijeha najviše.

ROMANA BLAŠKOVIĆ

Romana Blašković uopće nema problema s tim da ju djeca zovu „teta Romana“, iako je ona diplomirana odgajateljica Romana i radi vrlo ozbiljan i odgovoran posao u dječjem vrtiću. U Plavom boru svaka zabava – od aktivnosti i igara na otvorenom, rođendana, različitih proslava, fašnika i sličnog počinje i završava s Romanom. Njoj nikada ništa nije teško, a najlakše od svega joj je – nasmijati se baš svakoj zgodi, čak i nezgodi. 

SUNČANA VRAN

Sunčana Vran, magistra je grafike. Tako se službeno zovu oni genijalci koji završe Likovnu akademiju. U Plavom boru vodi radionice crtanja i slikanja za školarce. S njima je spremna upustiti u razne avanture, pa i modeliranje  kompletnog životinjskog šumskog carstva – lutaka i scenografije za snimanje jedinstvenog filma u StopMotion tehnici. Za odrasle u suradnji s agencijom Croshka vodi radionice slikanja i pijuckanja nedjeljom poslijepodne. Sa Sunčanom je sve sunčano i jasno jedino nam nikada neće biti jasno kako joj je za rukom pošlo naučiti tinejdžere da uz slikanje uživaju u pijuckanju čaja od koprive.

VANJA UZELAC

Vanja je naša najmlađa kreativna suradnica. Po zanimanju je slikarska dizajnerica (Škola primijenjene umjetnosti i dizajna Zagreb), no za nju doslovce možemo reći da je cijeli svoj život provela na likovnim radionicama! Od ranog djetinjstva, pa sve do srednjoškolskog obrazovanja, svake je subote išla u Učilište za likovno obrazovanje, kreativnost i dizajn (Studio Tanay, Zagreb) i tamo kroz igru, smijeh i veselje zavoljela umjetnost i boje, te razvila kreativnost i naučila jednim drugim očima gledati na svijet koji je okružuje. Upravo takvo iskustvo želi omogućiti i našim polaznicima! Morat ćete se dobro zagledati da ju pronađete među našim klincima jer ju je lako zamijeniti s jednim od njih, no iznenadit će vas kad preuzme kist u svoje ruke! Ako budete dobri, možda vam nešto i skuha ili vas povede u prirodu jer kuhanje i duge šetnje, uz rad sa djecom i umjetnost, su njene dodatne strasti.
“Skoro pa više volim provoditi vrijeme s djecom nego s odraslima jer djeca ponekad vide meni nevidljivo, a svijet koji ih okružuje promatraju iz sasvim neke druge, originalnije perspektive”.

IVA GLUHINIĆ

Iva Gluhinić, akademska slikarica, studentica Učiteljske akademije.
“Volim se družiti s klincima i iznimno ih poštujem. Uvijek me nasmiju i iznova iznenade. Sviđa mi se dječji pogled na stvarnost, svaki dan je sve iznova novo. Toliko toga istinitog možemo naučiti od djece. Važno je razvijati njihove potencijale, razumjeti njihove slabosti i naučiti ih nositi se s njima. Poticati njihove jake strane, njegovati unutarnji svijet i dopustit im da budu svoji.”

 

Branka Hollingsworth

Branka Hollingsworth, grafička dizajnerica, ilustratorica, Grafički fakultet – smjer grafičko oblikovanje, Sveučilište u Zagrebu, EINA Centre Universitari de Disseny i Art de Barcelona (poslijediplomski studij ilustracije za djecu i mlade). Višegodišnja suradnja sa svim vodećim izdavačkim kućama – ilustracija udžbenika, dječjih knjiga, crtanje stripova, plakata za dječje kazalište, iskustvo vođenja dječje radionice stripa pri NS Dubrava (3 godine), pri POU Samobor (2 godine), članstvo u Udruženju likovnih umjetnika Hrvatske od 2003. Godine. Kao jedna od 23 autorice stripa u regiji, uvrštena u antologiju ‘Ženski strip na Balkanu’.

Facebook

ŠTO JAVNOST KAŽE O NAMA

Isječci iz novina

„U središtu njezina rada u školi nalaze se djeca a ne nastavni program. Od kada je počela raditi u Osnovnoj školi Bogumila Tonija u Samoboru, stalno radi na sebi i dodatno se educira …”

„Moj je stav da svijetom treba hodati otvorenih očiju, gledati druge i njihove potrebe te pomoći kad se može. Tome poučavam i svoje učenike jer škola prije svega odgojna, a ne samo obrazovna ustanova; kaže učiteljica Mapielle.”