O NAMA

O NAMA

Branka sluša, Marija priča. Onda Branka najbolje na svijetu nacrta ono što je Marija ispričala, a Marija boja ono što je Branka nacrtala. Štrikaju zajedno. Uglavnom ideje. Krivo-pravo.

Tako je nastao Plavi bor. Zašto plavi? Pa, zato jer su svi drugi zeleni, neki čak i sivi!

Njih dvije su kao onih dvoje koji su godinama jedno drugom plakali na ramenu zbog nesretne ljubavi, a onda skužili da je ljubav cijelo vrijeme bila tu.

Plavi bor je naš vrt u kojem sadimo i sijemo. U kojem ideje rastu. Kome je namijenjen? Svima koji žele zasukati rukave i otkrivati stvari koje vole. Najviše volimo raditi s malima, znate već onu priču o kovanju željeza dok je vruće, ali primamo i velike. Ali samo one koji su spremni još rasti – priča Marija dok Branka mudro crta.

Nikada se ne bismo upustile u ovo da nismo puno puta vidjele, doživjele i na sve načine iskusile koliko rad rukama, rad na ideji, rad s drugima i rad za druge oplemenjuje upravo radnika, čisti dušu, bistri um i otvara vidike. U svakom djetetu krije se potencijal za nešto i sretni su oni koji to otkriju na vrijeme.

Konac u iglu, kist u boju, škare u ruke, glavu na ramena i idemo zajedno vidjeti gdje sve možemo stići.

ŠTO JAVNOST KAŽE O NAMA

Isječci iz novina

„U središtu njezina rada u školi nalaze se djeca a ne nastavni program. Od kada je počela raditi u Osnovnoj školi Bogumila Tonija u Samoboru, stalno radi na sebi i dodatno se educira …”

„Moj je stav da svijetom treba hodati otvorenih očiju, gledati druge i njihove potrebe te pomoći kad se može. Tome poučavam i svoje učenike jer škola prije svega odgojna, a ne samo obrazovna ustanova; kaže učiteljica Mapielle.”

NAŠ TIM

Branka Hollingsworth

Branka Hollingsworth, grafička dizajnerica, ilustratorica, Grafički fakultet – smjer grafičko oblikovanje, Sveučilište u Zagrebu, EINA Centre Universitari de Disseny i Art de Barcelona (poslijediplomski studij ilustracije za djecu i mlade). Višegodišnja suradnja sa svim vodećim izdavačkim kućama – ilustracija udžbenika, dječjih knjiga, crtanje stripova, plakata za dječje kazalište, iskustvo vođenja dječje radionice stripa pri NS Dubrava (3 godine), pri POU Samobor (2 godine), članstvo u Udruženju likovnih umjetnika Hrvatske od 2003. Godine. Kao jedna od 23 autorice stripa u regiji, uvrštena u antologiju ‘Ženski strip na Balkanu’.

Marija Mapilele

Marija Mapilele, dipl.učiteljica razredne nastave, učitelj-mentor, Filozofski fakultet – pedagogijske znanosti, 10-godišnje radno iskustvo u medijima (Večernji list, Jutarnji list, Doktor u kući, novinarka, urednica-redaktorica), autorica zbirke dječjih anegdota “100 bisera iz dječjih glava”, urednica portala za roditelje www.sretnodijete.net, suautorica vježbenica za integrirano poučavanje “Dan po dan” izdavačka kuća Alfa, iskustvo rada u razredu i produženom boravku, vođenju radionica i grupa djece – Vježbe mozgalice bazirane na sustavu Brain Gym u Gradskoj knjižnici Samobor (2 godine).

Facebook
Google+
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Skype
WhatsApp